wtorek, 19 listopada 2013

Polska i Casserole Sausage...

Ehh...na reszcie jesteśmy!! Zmęczeni, ale zadowoleni :)

Nasze wczorajsze statystyki wyglądają następująco:

Dotarcie na lotnisko - 1h
Lot - 2,5h
Dotarcie do celu - 4,5 h

Dodam, że wstałam o 4.30...

Lot minął nam bardzo przyjemnie. Wszystko za sprawą tego, że nie było tłumów i udało mi się usadowić Gagatka na osobnym fotelu :) Żeby nie to, aj lepiej nie mówić...

Teraz więc matkę czeka trochę bieganiny załatwiając wszystko, co ważne i pilne, a potem tylko haj lajf!!

Dziś na obiad postanowiłam przygotować swojej rodzince słynną angielską zapiekankę, którą mieli okazję spróbować podczas pobytu u nas.

Przepis lekko zmodyfikowałam - kiełbaski przywiozłam ze sobą, ponieważ nie jestem pewna, czy podobne dostałabym w Polsce (myślę, że może sprawdzić się cienka biała kiełbasa), natomiast angielski sos Casserole Sausage zastąpiłam Pomysłem na Chłopski Garnek.

Do dzieła!

Zapiekanka z kiełbaskami / Casserole Sausage

Składniki:

 
1 op. British Pork Sausages lub innej białej kiełbaski
papryka czerwona/zielona/żółta
pieczarki
2 duże cebule
Pomysł na Chłopski Garnek

 
1. Kiełbaski podsmażamy z każdej strony i układamy w naczyniu żaroodpornym. 





2. Następnie kroimy paprykę w paski, pieczarki w plasterki, a cebulę w piórka. 



3. Wszystko wrzucamy na patelnię i chwilę podsmażamy, dodajemy do naczynia i delikatnie wszystko mieszamy. 



4. Całość zalewamy Pomysłem na Chłopski Garnek i pieczemy w przykrytym naczyniu ok. 1 h w temp.180 st.





 Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

A co Ty o tym sądzisz?
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz!